Insights
11 lokak. 2023

Strateginen uudistuminen edellyttää inhimillistä lähestymistapaa johtamiseen

Mitä strateginen uudistuminen vaatii? Marc Hinnenberg avaa videolla mitä tulisi huomioida strategisessa uudistumisessa ja mitä tämä organisaatiolta vaatii niin kyvykkyyksien, osaamisen että johtamisen osalta.

Merkityksellinen visio ajaa uudistumista

Yrityksissä puuttuu usein se merkityksellinen visio siitä, minne olemme menossa, mitä se merkitsee työntekijöille ja mikä työntekijöiden rooli on uudistumisessa.

Aikaisemmin strategiassa oli yleensä painopistealueita, jotka olivat aika numeerisia. Puhuimme kasvusta ja kannattavuudesta ja ehkä henkilöstömäärästä ja saimme erilaisia projekteja, joita ajettiin liikennevaloilla. Harvemmin keskusteltiin siitä, että mitä kyvykkyyttä tai osaamista uudistuminen vaatii organisaatiossa.

Uudistumiseen ei päästä sillä, että seuraamme samoja mittareita, joita olemme seuranneet aikaisemmin ja yleensä ne mittarit tappavat uudistamisen ja innovaation organisaatiossa.

Aikaa johtamiselle

Pitää antaa aikaa johtamiselle ja dynaamiselle keskustelulle siitä, että miten asioita voidaan tehdä paremmin. Tulee tunnistaa niitä kasvun paikkoja asiakaskannassa ja toiminnassa, joilla uudistuminen ja kasvu syntyy tulevaisuudessa.

Strateginen uudistuminen

Strateginen uudistuminen tähtää siihen, että yritys pystyy rakentamaan uniikin position markkinalla. Sellaisen position, joka on kaikille sidosryhmille tärkeä ja joka luo merkitystä heille. Olemme yrityksissä hyviä kertomaan mitä me teemme mutta ei mikä vaikutus tekemisellämme on yhteiskuntaan tai työntekijöihin. Yksi käytännön esimerkki on esimerkiksi keskustella siitä, että mikä on hyvinvointia meidän tiimissämme ja miten voimme tukea toisiamme kaikessa tekemisessä.

Aikaisemmin ihmiset hakivat töitä ja esimies kertoi mikä työtehtävä on. Tänä päivänä pitäisi pohtia sitä, että haetaan ihmisiä, jotka tuo yhteisöön uutta osaamista ja kompetenssia jotta me voimme kasvaa yrityksenä.

Ota yhteyttä
saadaksesi lisätietoja

Image for Mari Tasanto
Mari Tasanto
Growth Area Director, Customised Solutions
+358 40 048 8004 mari.tasanto(a)hankensse.fi
Jaa sivu