Asiakastarinat
7 jouluk. 2020

Elämä kantaa – Riiamari nauttii uudesta työstään vakuutusasiamiehenä

Elämä kantaa – Riiamari nauttii uudesta työstään vakuutusasiamiehenä

Asiakaspalvelun ammattilainen, energinen 32-vuotias kauppatieteen maisteri Riiamari Uusipaikka sai uravalmennuksesta itsetuntemusta ja rohkeuden rakentaa uutta uraa. Vuodet pankkimaailmassa yksityisasiakkaiden sijoituspäällikkönä ovat nyt vaihtuneet Pohjola Vakuutuksen vakuutusasiamiehen tehtäviin.

Tämä on Riiamarin tarina siitä, miten edes koronakevään hiljennyt rekrytointimarkkina ei estänyt häntä löytämästä unelmiensa työtä.

**

Olen kotoisin Ilmajoelta, muutin Vaasaan 12 vuotta sitten. Käyn kuntosalilla, leivon ja kokkailen, liikun luonnossa ja tapaan ystäviäni. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja olen lukenut tuotantotaloutta pääaineena. Opintojen ohessa työskentelin pankin palveluneuvontatehtävissä, olinhan jo valmistunut yo-merkonomiksi lukion ohessa. Yliopiston jälkeen työskentelin puolitoista vuotta Wärtsilässä, jossa tapasin mieheni. Olemme onnellisesti naimisissa ja toiveenamme on perheen perustaminen.

Kun palasin pankkimaailmaan, päädyin sijoituspäälliköksi private banking -asiakkaille. Kerrytin laajan osaamisen sijoittamisen maailmasta ja pääsin kasvamaan asiakaskohtaamisten ammattilaiseksi. Opin oman työn johtamista ja ihastuin myyntityön tavoitteellisuuteen. Keväällä pankkiirin uran päätyttyä oli aika löytää uusi suunta työelämään ja sain entiseltä työnantajaltani mahdollisuuden osallistua Hanken & SSE Executive Educationin uravalmennukseen uuden työn löytämisen tueksi.

Uravalmennus toi itsetuntemusta

Kaikki työhakemukseni ja CV:ni olivat yliopistoaikaisia, joten otin uravalmennuksen avokäsin vastaan. Tarvitsin tukea myös sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Minulle keskeistä oli se, että löytäisin työn, josta pidän ja vastaa arvojani - en halunnut mennä mihin tahansa. Kriteerit olivat korkealla.

Sain tosi paljon apua työnhakuun uravalmentajaltani.

Tapasin uravalmentajaa videopuheluiden välityksellä ja hän osasi kannustaa: "Olet niin energinen ja sinusta saa hyvin itsenäisen kuvan. Tietenkin joku työnantaja haluaa sinut töihin."

Uravalmennuksen aikana minulle kirkastui, millainen olen ja millaisiin työtehtäviin haluaisin hakea.

Olen aktiivinen ja minulla on positiivinen elämänasenne. Pidän itseäni välillä hössöttäjänä, mutta oikeasti olen tosi järjestelmällinen ja päämäärätietoinen. Olen myös ihmisläheinen, välittävä ihminen ja haluan, että omatkin arvoni näkyvät työelämässä.

Totesin, että vaikka olen hyvä asiakkaiden tapaamisessa ja ratkaisujen etsimisessä, sijoitusmaailma ei enää kiehtonut. Työlle piti löytää uutta sisältöä.

Työnhaku

Työnhaun kohdelistallani oli pankkeja ja vakuutusyhtiöitä. Hain vain sellaisiin tehtäviin, joihin oikeasti halusin. Olin aiemmin tehnyt yhteistyötä vakuutusasiamiesten kanssa, ja tuumailin, että tuollaista työtä voisin joskus tehdä.

Aina kun lähetin hakemuksen, pääsin jatkoon. Kuuteen paikkaan pääsin haastatteluun. Työnhaun testeissä olin vahvoilla, kun tunsin itseni ja tiesin mitä haluisin. Kahteen paikkaan jäin kakkoseksi.

Välillä meinasi usko loppua.

Korona alkoi näkyä huhti-toukokuussa, rekrytoinnit hiljenivät. Joka paikassa sanottiin, että nyt ei tarvita, katsotaan syksyllä. Silloinkin uravalmentajanikin jaksoi luoda uskoa uuteen tilanteeseen.

Opin sen, että mikään haastattelu ei ole turha: hyvin vedetyn haastattelun jälkeen haastattelija voi suositella johonkin toiseen pestiin talon sisällä.

Yksi työhaastatteluistani oli Pohjola Vakuutuksessa, ja vaikka en tullut valituksi hakemaani tehtävään, haastattelija oli suositellut minua kollegalleen. Kun minulle soitettiin ja kysyttiin, olisinko kiinnostunut Pohjolan vakuutusasiamiehen tehtävästä, oli helppo vastata kyllä. Se oli juuri sellainen työ, johon olin alun perin tähdännyt.

Yrittäjän vapaus ja vastuu

Nyt siis toimin Pohjola Vakuutuksessa vakuutusasiamiehenä, myyn henkilötalouksiin vakuutuksia yrittäjäpohjalta. Pohjola ohjeisti minut hyvin yrittäjyyden alkuun ja koulutti minut vakuutusasiamiehen ammattipätevyyteen. Saan suunnitella itse työpäiväni, yrittäjyyttä kuvaavat hienosti vapaus ja vastuu.

Nautin ihmisten tapaamisesta. Haluan tarjota asiakkailleni palvelua ihmiseltä ihmiselle, reippaalla ja positiivisella otteella. Tapaan ihmisiä, jotka haluavat käydä koko talouden vakuutusturvan läpi. He haluavat keskittyä oman elämän tärkeisiin asioihin ja vakuuttaa ne.

Yritykseni markkinointiin olen tehnyt somebrändäystä, olen kertonut työpäivistäni ja yrittäjän alkutaipaleesta. Toivon, että jokainen tuttuni tietäisi mitä teen ja ottaisi minuun yhteyttä, kun vakuutusasiat ovat ajankohtaiset. Minulle voi laittaa vaikka johonkin somekanavaan viestiä - käytössäni on nyt LinkedIn, Facebook ja Instagram. Minut löytää helposti nimelläni Riiamari Uusipaikka. Vakuutuksista voi keskustella kanssani joko puhelimitse, verkkotapaamisessa tai kasvokkain Seinäjoen ja Vaasan alueella. Eikä ole väliä, mistä päin Suomea asiakkaani minua tavoittelevat!

Joka kuukauden myynti lähtee nollilta. Minulla on kuitenkin luottamus omaan tekemiseen. Ajattelen, että kyllä minä pärjään. Tavoitteet ovat reippaat ja provisiopalkka tarjoaa hyvät ansaintamahdollisuudet.

Nautin vastuusta ja vapaudesta. Nyt tuntuisi hankalalta olla kellokorttimaailmassa. Saan päättää sovinko asiakastapaamiset aamuun, päivään tai iltaan. Voin halutessani käydä kuntosalilla aamupäivästä. Vanhemmat ja osa sisaruksistani asuvat Seinäjoella, joten pystyn yhdistämään myös perheen näkemistä työmatkoihin. Ja lomat voi pitää niin kuin haluaa, kunhan myynti rullaa.

Olen myös liittynyt Vaasan yrittäjänaisiin ja lähdin heti mukaan hallitukseen. Senkin otan verkostoitumismahdollisuutena - saan naisten tukea ja tapaan uusia ihmisiä.

Minulle on tullut uusi luottamus siihen, että elämä kantaa.

Riiamarin vinkit työnhakijoille

  1. Aktiivisuus kannattaa. Hyödynnä omaa verkostoa ja verkostoidu lisää. Olen myös vahva LinkedInin puolestapuhuja. Siellä kannattaa sanoa avoimesti, että hakee töitä.
  2. Ota tarjottu apu vastaan. Olen itse ollut varsin pärjäävä, mutta jos apua tarjotaan, se kannattaa ottaa vastaan.
  3. Kaverit ja tutut voivat tuntea esimerkiksi esimiehen potentiaalisesta työpaikasta.
  4. Suurin apu itselleni on tullut uravalmentajaltani. Todellakin kannattaa ottaa uravalmennus vastaan.
  5. Älä lannistu. Vaikka kaikki sanoivat, että korona hidastaa työllistymistä, ihmiset kuitenkin vaihtavat työpaikkoja ja uusi tilanne luo uusia mahdollisuuksia.

Ota yhteyttä
saadaksesi lisätietoja

Image for Emilia Sainisalo
Emilia Sainisalo
Growth Area Director, Career Lifecycle Solutions
+358 45 677 8557 emilia.sainisalo(a)hankensse.fi
Jaa sivu