johtaminen, itsensä kehittäminen
17 syysk. 2020

Johtaja, investoi urakehitykseesi myös työsuhteen päättyessä

Johtaja, investoi urakehitykseesi myös työsuhteen päättyessä

Suomalaisissa pörssiyrityksissä johtajat vaihtuvat tiheämmin kuin muualla. Työelämän murros, jota pandemia vauhdittaa, edellyttää yrityksissä kyvykkyyksien ja osaamisten päivitystä. Joskus tämä johtaa siihen, että yrityksen ja johtajan tiet eroavat.

 

Helsingin pörssiin listattujen yritysten ylin johto vaihtuu keskimäärin 4,9 vuoden välein. Vaihtuvuus on nopeampaa kuin koskaan aiemmin sotien jälkeisen Suomen historiassa. Suomalaisten pörssiyritysten toimitusjohtajat hoitavat tehtäväänsä keskimäärin jopa kaksi vuotta vähemmän kuin kansainväliset kollegansa, kertoo tuore Chief Executive Searchin Toimitusjohtajat suomalaisissa pörssiyhtiöissä vuonna 2020 -selvitys (KL 8.9.).

Oletko sinä yksi heistä, joka on neuvottelemassa erosopimusta työnantajansa kanssa? Ethän jää yksin pohtimaan uutta suuntaa, vaan investoit ammattisparraajan apuun?

Uracoaching on yksi urasuunnittelun instrumentti

Uracoaching on järkevä ja tuloksia tuottava investointi uran jatkon suunnitteluun sinulle, joka

  • haluat kirkastaa tulevaa suuntaa ja katsoa vaihtoehtojasi, myös niitä ei niin ilmeisiä
  • haluat rakentaa työelämäsi jatkon itsellesi merkitykselliseksi tehden tätä tukevia valintoja
  • pohdit, onko johtajaprofiilisi sellainen, joka houkuttaa niitä yrityksiä, joissa haluaisit tulevaisuudessa työskennellä
  • mietit, onko osaamisesi edelleen relevanttia ja kuranttia
  • haluat sekä sparrausta kohti uutta että täsmäkoulutusta osaamisesi kehittämiseksi
  • haluat jäsentää osaamisesi, kokemuksesi ja persoonasi paketiksi, joka viedään käsistä työmarakkinoilla

Yhdistä urasuunnittelu ja lisäkoulutus

Tarvitsetko lisää osaamista strategisesta johtamisesta, ihmisten johtamisesta, taloudesta, markkinoinnista, myynnistä tai liiketoiminnan kehittämisestä? Osaksi uracoachingia voidaan liittää osaamisesi päivittämiseksi koulutusta esim. edellä mainituista aiheista. Mahdollisesta osaamisen päivitystarpeesta ja eri koulutusmahdollisuuksista keskustelet henkilökohtaisen uravalmentajasi kanssa valmennuksen edetessä.

Uracoaching pähkinänkuoressa

Johdon uracoaching -prosessimme on täysin sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi räätälöity palvelu, jossa toimimme laajan kumppaniverkostomme kanssa tarjoten sinulle tukea kokonaisvaltaisesti. Coaching –prosessi pohjautuu henkilökohtaiseen, luottamukselliseen ja keskustelevaan suhteeseen uravalmentajan kanssa. Valmentaja ei ole ystävä, perheenjäsen, taikka terapeutti vaan objektiivinen alan asiantuntija.

Uracoach auttaa merkityksellisen jatkon rakentamisessa. Hän kertoo ulkopuolisen näkemyksen siitä, miltä johtajan osaaminen ja persoona näyttävät. Uracoach myös haastaa ajattelua pois tutusta ja totutusta, avaa ikkunoita uudenlaisiin näkymiin.

Uracoachille ei tarvitse myydä itseään. Hän vastaa siitä, että prosessi kohti uutta menee eteenpäin.

Uracoaching varmistaa hyvän ja kestävän uuden uraratkaisun. Ei astuta ensimmäiseen ohikiitävään junaan – se saattaa mennä väärälle asemalle.

Uracoachingista saa sekä asiantuntemusta sopimusneuvotteluihin että uuden työn aloittamiseen ja haltuunottoon.

Löydät meistä itsellesi uracoachin tilanteisiin, joissa haluat pohtia ja suunnitella työelämäsi ja urasi merkityksellistä jatkoa, sekä lähteä kulkemaan tavoitteellisesti uutta kohti.

 

Lisätietoja Executive coachingista

 

Kirjoittajasta

Anjariitalla on yli 20 vuoden kokemus johtamisen kehittämisestä ja henkilöstöjohtamisesta monelta eri alalta ja hän on toiminut myös yrittäjänä. Hänellä on yli 2.700 tuntia kokemusta johdon ja asiantuntijoiden yksilö ja tiimicoachingista. Anjariitalla on lukuisia sertifiointeja mm. ICF Master Certified Coach (MCC™, eli korkein kansainvälinen ammatticoach-pätevyys), Certified Business Coach Master™ ja johdon ja esimiesten työnohjaaja.

Image for Anjariitta Savolainen
Anjariitta Savolainen
Account Director, Executive Coach

Ota yhteyttä
saadaksesi lisätietoja

Image for Virva Laherto
Virva Laherto
Account Director, Executive Coach
+358 40 833 1935 virva.laherto(a)hankensse.fi
Jaa sivu