HR

Finsk arbetsrätt och centrala kollektivavtal

Next programme starts
December 2019
Module Location
Vaasa
Language
Swedish
Programme type
Personal development

Programöversikt

De nordiska länderna liknar varandra inom många områden, men inom arbetsrätten finns stora skillnader. I takt med att fler och fler företag bedriver verksamhet över landets egna gränser blir det också allt viktigare att inneha aktuell kunskap om vilka arbetsrättsliga regler och kollektivavtal som gäller i respektive land.

Kursen riktar sig framförallt till dig som ansvarar för företagets personal- och lönefrågor samt arbetsrättsliga ärenden. Kom med och träffa kollegor i samma situation som dig själv och ta del av varandras erfarenheter.

Programinnehåll & struktur

12 Dec 2019
Arbetsavtalsrätt
Ingående av arbetsavtal
Anställningsformer
Ändring av arbetsavtal
Avslutande av arbetsavtal

Arbetstidslagen
13 Dec 2019
Arbetstagarens frånvaro
Sjukfrånvaro
Ledigheter
Semester

Särdrag i deltagarnas kollektivavtal
Tillämpningsområde
Arbetstidsreglering
Semester
Lön
Övriga bestämmelser

Integritetsskyddet i arbetslivet

Vem programmet är för

HR- och personalchefer samt personal- och löneadministratörer som ansvarar för personal- och lönefrågor samt arbetsrättsliga frågor i Finland.

Till programmet tar vi in max 20 deltagare.

Målsättning

Kursens målsättning är att ge dig en praktisk inblick i de mest centrala rättsregler som reglerar avtalsförhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare på arbetsmarknaden i Finland. Kursen ger dig en inblick i hur den finska arbetsrätten fungerar samt vilka centrala lagförslag som genomförts och vilka som ännu är på kommande och vilka ändringar inom arbetsrätten och deltagarnas kollektivavtal som bör beaktas. Vi går igenom de centrala punkterna i kollektivavtalen som deltagande företag är bundna till. Flera väsentliga förändringar har genomförts i arbeträtten för perioden 1 februari 2018–31 januari 2020. Vi diskuterar också allmänna förhandlingsläget i Finland samt eventuella förändringar inför kommande år.

Utbildare

Max Lindholm driver sedan 2009 en egen advokatbyrå i Helsingfors. Under studierna vid Helsingfors Universitet specialiserade han sig främst på arbetsrätt, men också på avtalsjuridik och familje- och kvarlåtenskapsrätt. Han har i drygt tio års tid jobbat med affärsjuridiska frågor på Förbundet för Finsk Handel och Företagarna i Finland samt som Personalchef för Varner Retail AS i Finland.

Pris

790 € (+ moms 24 %) / deltagare. I priset ingår föreläsningar, föreläsningsmaterial, diplom, kaffe och lunch.

Plats

Utbildningen hålls i Hanken Svenska Handelshögskolans högklassiga utrymmen i Vasa.

Till Vasa anländer man snabbt och smidigt med flyg både från Stockholm (fyra avgångar per dag) och Helsingfors (sex avgångar) samt med bilfärja från Umeå (två avgångar). Med Pendolino-tåg är det smidigt och bekvämt att ta sig till Vasa från alla delar av landet.

Hanken & SSE Executive Education hjälper gärna till med hotellrekommendationer ifall ni övernattar i Vasa i och med kursdeltagande. I samarbete med Wasaline kan vi för deltagare som reser från Umeå erbjuda förmånliga resepaket.

Referenser

Greger Stolt, Managing Director, Mekonomen Oy
Carolina Granat, HR Manager Northern Europe, Villeroy & Boch Gustavsberg
Martina Laxén, HR Partner, Nilson Group Ab Finland
Kristina Harbom, HR Manager, JC Sverige AB
Joni Hagnäs, Prodject Manager, Ab Norlic Oy
Maria Hernebro, HR Manager, Plantagen Sverige AB
Stina Åvist, HR & Communication, LKI Käldman

Contact us for
more information

Image for André Österholm
André Österholm
Director Hanken & SSE Vaasa
+358 50 362 6746 andre.osterholm@hankensse.fi
Share page