Takaisin ohjelmiin
Finance

Sustainable Finance

Seuraava ohjelma alkaa
6 toukok. 2024
Moduulin sijainti
Helsinki, Online
Kieli
Englanti

Ohjelman yhteenveto

Kestävä liiketoiminta on tuloksellista. Vastuullisuus ja muutos kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa haastavat yrityksiä uudistamaan strategiaa, liiketoimintaohjausta ja raportointia, sekä varmistamaan edellytykset liiketoiminnan rahoitukselle tulevaisuudessa. Vastuullisuusraportoinnin liittäminen osaksi tilintarkastettavaa toimintakertomusta siirtää vastuun kestävyyden tunnusluvuista hallitukselle. 

Vastuullisuusnäkökulmat siirtyvät tällöin myös aiempaa keskeisemmin johdon agendalle, kun ne ovat osa taloudenpitoa ja kannattavaa liiketoimintaa. Muutokset tulevat koskettamaan kaikkia yrityksiä – joko pakollisten raportointivaatimusten, rahoituksen saatavuuden, hinnan tai asiakkaiden vaatimusten sekä markkinapaineen muodossa. Tiedätkö, millä tavoin nämä vaikuttavat sinun yritykseesi?

Sustainable Finance -ohjelman avulla hahmotat, minkälaisiin muutoksiin yrityksesi on varauduttava liiketoiminnan ohjauksessa ja raportoinnissa strategisen kilpailuedun rakentamiseksi vastuullisuuden näkökulmasta. Ohjelma keskittyy kestävyyden talousnäkökulmaan ja siinä käydään läpi kestävän kehityksen ja vastuullisen yritystoiminnan keskeiset käsitteet, ESG:n eri näkökulmien mittaaminen, keskeiset raportointiviitekehykset (GRI, SASB, TCFD) ja vastuullisuusluokitukset (ns. ESG-reittaukset). Lisäksi ohjelmassa perehdytään tulevaan EU:n kestävän rahoituksen lainsäädäntöön ja sen odotettuihin vaikutuksiin yritystoiminnassa, erityisesti vastuullisuusraportointiin ja rahoituksen saatavuuteen.

Kenelle ohjelma on tarkoitettu

Ohjelma sopii erityisesti johtajille ja asiantuntijoille, joiden roolissa on tärkeää ymmärtää syvällisemmin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoja liittyen yrityksen strategiseen johtamiseen, mittaamiseen, raportointiin tai rahoitukseen.


(Ohjelma on englanniksi)

Hyödyt & arvo

 • Saat uutta ymmärrystä kestävän rahoituksen kokonaisuudesta
 • Ymmärrät paremmin vastuullisen liiketoiminnan vaatimuksia globaalissa liiketoimintaympäristössä ja EU:ssa
 • Osaat analysoida ESG:n vaikutuksia oman yrityksesi rahoitukseen, liiketoimintaan ja toimintaympäristöön 
 • Yrityksesi osaa valmistautua EU:n kestävän rahoituksen lakipaketin sekä ehdotetun kestävyysraportoinnin (CSRD) tuomiin velvoitteisiin ja vaatimuksiin liiketoiminnan ohjauksessa
 • Osaat nostaa kestävän rahoituksen asiat osaksi yrityksen päätöksentekoa

    My Sustainable Finance journey

    Kuule Josefina Tallqvistin ajatuksia siitä, miksi Sustainable Finance ohjelma Hanken & SSE Executive Education:illa on arvokas kokemus.

    Lue koko tarina

    Hinta

    4200 € + alv per henkilö

    Asiantuntijat

    Image for Hanna Silvola
    Hanna Silvola
    KTT, Hankenin apulaisprofessori. Yritysvastuun mittaamisen ja raportoinnin asiantuntija.
    Image for Hanna Setterberg
    Hanna Setterberg
    KTT, Stockholm School of Economics. Kestävän rahoituksen tutkija ja luennoitsija.
    Image for Hanna Liappis
    Hanna Liappis
    Yrittäjä ja ympäristövastuun asiantuntija.
    Image for Aila Aho
    Aila Aho
    Vihreä Raha Oy. Kestävän rahoituksen ja ESG: n riippumaton neuvonantaja sijoittajille, yrityksille ja päätöksentekijöille.