Takaisin ohjelmiin
Finansiell ekonomi

APV1 preparandkurs

Moduulin sijainti
Online
Kieli
Ruotsi

Programöversikt

Arbetar du med kundbetjäning i anslutning till investeringstjänster eller är du intresserad av hur värdepappersmarknaden fungerar?

Regleringen av sektorn för investeringstjänster ställer numera krav på bedömningen av kompetensen hos den personal som ger investeringsrådgivning och ger information om eller säljer finansiella instrument eller investeringstjänster. 

Examen i placeringsärenden APV1 är en examen som auktoriserats av Finans Finland rf.  Examen är högt värderad och för personer i branschen även ett sätt att påvisa det kunnande som krävs i uppgifter relaterade till investerings- och värdepapperstjänster. APV-examina motsvarar till sin struktur och kunskapskrav Swedsec Licens-examen i Sverige. Vardera examina är ömsesidigt godkända i såväl Finland som Sverige.

Tentinformation

Tentamen för examen i placeringsärenden APV1 avläggs digitalt.  Tentamen kan avläggas året runt  i bl.a. Helsingfors, Raisio, Villmanstrand, Tammerfors, Vasa, Uleåborg och Mariehamn. 

För att godkännas i tentamen krävs att 60 % av svaren är korrekta. Dessutom måste minst 50 % av svaren i alla ämneskategorierna vara korrekta. I tenten har man tre timmar tid att svara på 100 flervalsfrågor. Samtliga frågor bör besvaras.

Vem programmet är för

Programmet riktar sig till dig som är anställd inom värdepappersföretag, banker, försäkringsbolag, stiftelser och fonder och som arbetar med kundbetjäning inom investerings- och värdepapperstjänster. Programmet rekommenderas också för personer som önskar få en överblick över hur värdepappersmarknaden fungerar och de tjänster och produkter som erbjuds.

Till programmet antas max 20 deltagare.

Målsättning

Programmets målsättning är att höja deltagarnas kompetens i frågor som rör placeringsmarknaden och placeringsinstrument samt beskattningen av placeringsverksamheten. Vi berör frågor relaterat till finansiering, nationalekonomi, företagsekonomi, redovisning och juridik.

Programmet ger deltagarna sådana färdigheter som behövs för att avlägga Examen i placeringsärenden APV1.

Ota yhteyttä
saadaksesi lisätietoja

Image for Yvonne Högholm
Yvonne Högholm
Senior Project Manager
+358 40 3521 720 yvonne.hogholm(a)hankensse.fi
Jaa sivu